Wist jij dat het verstandig is om eens in de zoveel jaar een nieuw dekbed aan te schaffen? De kwaliteit van een dekbed neemt langzaam af en om die reden is het belangrijk om een nieuw dekbed te kopen. Het is wel goed om na te denken over het beste soort dekbed voor jou. Ben jij benieuwd naar de verschillende dekbedden op de markt? Lees dan hieronder even verder om erachter te komen welk dekbed bij jou past! 

Fijn donzen dekbed

Het populairste dekbed in Nederland is een donzen dekbed. Het dekbed kan gevuld zijn met verschillende soorten dons. Er kan eendendons of ganzendons in zitten. Een dons dekbed heeft als kenmerk dat deze erg licht van gewicht is. Hierdoor kan jij tijdens het slapen soepel blijven bewegen en zit het dekbed niet in de weg. 

Naast het voorgaande kenmerk zijn er nog meer belangrijke kenmerken van een donzen dekbed. Een donzen dekbed houdt heel goed de warmte vast, waardoor je er zeker van bent dat je het niet koud hebt in de winter. Daarnaast kan het donzen dekbed goed ventileren. Hierdoor is het donzen dekbed zelfs geschikt in de zomer. Je kan een donzen dekbed altijd gebruiken. 

Handig synthetisch dekbed

Het synthetisch dekbed is een veelzijdig dekbed dat door veel mensen gebruikt kan worden. Dit komt allemaal door de kenmerken van een synthetisch dekbed. Een synthetisch dekbed kan bijvoorbeeld gewassen worden in de wasmachine. Hierdoor is het dekbed geschikt voor kinderen. Door het dekbed te wassen, blijft het hygiënisch. 

Mensen die een allergie hebben, kunnen ook prima onder een synthetisch dekbed slapen. De huisstofmijt krijgt niet de kans om zich te nestelen in het dekbed. Je kan overigens lang genieten van een synthetisch dekbed, want het dekbed gaat prima een aantal jaren mee. Verder is het goed om te weten dat een synthetisch dekbed heel betaalbaar is. Hierdoor wordt het voor iedereen toegankelijk om een synthetisch dekbed aan te schaffen. 

Warm kameelharen dekbed 

Een kameelharen dekbed is nog niet zo heel erg populair hier in Nederland. Dat is best wel jammer, want een kameelharen dekbed heeft een aantal fijne kenmerken die kunnen bijdragen aan een goede nachtrust. Een dekbed dat gevuld is met kameelharen betekent dat het een natuurlijk dekbed is. Hierdoor is het meteen een duurzame keuze. 

De meeste mensen gebruiken een kameelharen dekbed als het koud is buiten, maar het dekbed is ook te gebruiken in de lente. Een kameelharen dekbed herken je aan de warmte tijdens het slapen. Het dekbed kan goed isoleren waardoor jij het niet snel koud zal hebben ‘s nachts. Daarnaast wordt het vocht tijdens het slapen gereguleerd en dat is natuurlijk geen overbodige luxe.