Je hebt een laptop die je mee wilt nemen naar school, werk of vakantie. In het geval dat je je laptop vaak vervoert, is het belangrijk dat je een tas neemt die je laptop goed beschermt. Tegenwoordig zitten er in veel rugtassen vakjes voor een laptop van 14 of 15 inch. Maar niet iedereen wil of heeft een rugtas. Vooral voor professionele doeleinden, is het fijn om een degelijke laptoptas te hebben. Maar van welk materiaal? We zetten in dit artikel wat overwegingen op een rij.

Materiaalkeuze

Bescherming

Veel laptoptassen zijn gemaakt van leer, kunstleer, canvas, nylon of polyester. Het voordeel van de kunststofmaterialen is dat ze licht zijn qua gewicht en vaak ingespoten kunnen worden, zodat ze de inhoud tot op zekere hoogte beschermen tegen waterschade. Leren laptoptassen kunnen ook worden ingespoten om o.a. waterindringing te voorkomen. Kunststoffen varianten bevatten vaak een schuimlaag om te laptop en overige spullen te beschermen tegen stoten. De meeste laptoptassen bieden dus goede bescherming. Om dit specifieker te beoordelen per geval, is het raadzaam om de reviews van eerdere kopers te lezen. Daarnaast zegt de prijs soms ook iets over de kwaliteit. Is de tas ongeloofwaardig goedkoop? Dan kun je beter voor een andere gaan. 

Uitstraling

Canvas, nylon en polyester bieden een sportieve uitstraling, leer en imitatieleer een luxere. Imitatieleer hoeft niet per se van kunststof te zijn. Tegenwoordig bestaan er ook natuurlijke varianten, zoals van ananas of andere fruitsoorten. Het voordeel van natuurlijk leer is dat het lang mooi blijft, ook al hoort verwering erbij, maar dat maakt het leer niet minder mooi. 

Overige tips

Voor de verdere keuze kan het model van belang zijn. Een rugtas is praktischer en staat sportiever dan een akte- of schoudertas. Het voordeel van die laatste twee types is dat ze wat volwassener staan. We zeggen niet dat het ene model beter is dan de andere. Die keuze is aan jou!

 

Kortom, deze tips helpen je hopelijk om de uitstraling te kiezen, waar jij voor wilt gaan. 

 

Bron: Lederwarenwebshop.nl