De ontdekking van vuur leidde tot de uitvinding van kunstlicht en al snel stoffen lampenkappen. De mens vond het essentieel om niet alleen zijn lichaam maar ook zijn licht te bedekken. Het ruwe licht werd zo omgevormd tot een vage maar bruisende gloed. Dit was het begin van stoffen lampenkappen.

Het stoffenassortiment om uw lamp te bedekken is sindsdien steeds groter geworden door sprongen en plooien (letterlijk, letterlijk!). Bijna elke stof die tot nu toe is uitgevonden, maakt deel uit van een lampenkap. Van alles van katoen tot jute tot polyester, je hebt een scala aan ultieme designerstoffen om je veelgeprezen gevoel voor stijl een genereuze boost te geven!

De meest populaire stijlen van tinten waar stof omheen is gewikkeld, zijn – de kaars, cilinder, rijk, ovaal, rechthoek, zijden helft, vierkant en de taps toelopende trommel. Je hebt genoeg opties om de juiste tint te kiezen, afhankelijk van zowel de grootte van je kamer als de inrichting.

Geen enkele ruimte is echt voltooid en het ontwerp is ingesteld totdat de lampenkappen zijn geselecteerd, en de meest veelzijdige van allemaal zijn stof. Het is die veelzijdigheid die ze zo populair maakt, want als je het kunt bedenken; je kunt een schaduw kopen of er een laten maken die past bij wat je wilt.

Door alle mogelijkheden is het licht weggegaan van het simpelweg functioneel zijn. Er is een geheel nieuwe dimensie geopend, een dimensie van zowel stijl als mode. En als je enige creativiteit hebt, kun je je eigen schaduw creëren die perfect bij alles past.

De belangrijkste dingen die u moet overwegen voordat u stoffen lampenkappen voor uw lampen koopt, zijn de kleur, het patroon en natuurlijk het type stof. Wees een beetje voorzichtig bij het kiezen van de laatste, vooral als u de schaduw op een lamp met een hoog wattage gaat gebruiken. Het laatste dat u wilt, is een schaduw die door de hitte kan worden beschadigd, of erger nog, mogelijk in brand vliegt. Een duurzamere stof zoals jute is geschikter.

Weefsel en textuur zijn andere factoren die te belangrijk zijn om over het hoofd te zien. Kijk voor fantastische inspiratie in tijdschriften over woondecoratie en zoek op internet naar enkele ideeën over hoe u uw woondecoratie kunt aanvullen.

Vergeet niet dat het verkrijgen van een schaduw niet alleen gaat over het afdekken van je lamp, maar het toevoegen van een vleugje van die benijdenswaardige ‘chique’ look aan je leefruimte! Voeg een vleugje van je designerinstinct toe aan die stoffen lampenkap die je onlangs hebt gekocht en voila, de kamer van jou is nu een slimme designerparadijs.

Visueel evenwicht is ook belangrijk – het moet een derde tot de helft van de hoogte van de basis zijn en minstens twee keer zo breed als het breedste deel van de basis.