Elektrische fietsen zijn booming business in Nederland. Bijna 70 procent van de marktomzet werd gehaald uit de verkoop van e-bikes. We zijn in Nederland ook steeds meer kilometers gaan fietsen. Dat is ook niet zo gek als je altijd wind mee hebt. Afstanden die we vroeger te ver vonden op onze oud-Hollandse standaardfiets zijn nu ineens heel bereikbaar geworden. Fietstassen voor de e bike zijn daarbij extra handig. Zo kun je bijvoorbeeld zelf jouw lunch of boodschappen meenemen.

Steeds meer ritjes op de fiets door het aanschaffen van fietstassen
We gebruiken de fiets voor boodschappen doen, naar de sportclub of gewoon naar vrienden die een dorp verderop wonen. Als je boodschappen gaat doen wil je wel de boodschappen op een veilige manier mee terug kunnen nemen. Fietsen met een slingerende tas aan het stuur is zeker geen veilige manier. Veel fijner zijn fietstassen die je makkelijk van de bagagedrager af kunt halen en die ook nog eens waterdicht zijn. Als je vaak boodschappen doet op de fiets dan zijn deze makkelijk afneembare fietstassen verreweg het handigste. Met een kliksysteem haal je ze dan heel makkelijk los en zet je ze weer terug op de bagagedrager. Je kunt de fietstassen meenemen naar de winkel en daar meteen je boodschappen inpakken.

Fietstassen die vast zitten aan je fiets met riempjes zijn minder handig om los te maken. In de praktijk blijven deze fietstassen altijd op de fiets zitten. Ook voor een ritje naar de sportclub heb je wat spulletjes bij je. Een handdoekje een bidon, noem maar op. In een fietstas neem je ze makkelijk mee. Het meenemen van spullen moet nooit een belemmering zijn om met de fiets te gaan.

Met de fiets kom je veel frisser aan op je werk
Een ritje van naar je werk zorgt er voor dat je meer in beweging bent. Je komt bovendien met een lekker fris hoofd op je werk aan. In de fietstas neem je je lunch mee en natuurlijk ook een regenpak. De kans op een nat pak is niet zo groot, maar je weet het maar nooit. Door iedere dag te gaan fietsen bespaar je heel veel geld, en heb je ook nog eens een betere gezondheid. Je kunt natuurlijk ook een rugzak meenemen naar je werk in plaats van een fietstas. Het nadeel van een rugzak is dat je er vaak toch een zweterige rug van krijgt. Een fietstas is dus veel comfortabeler. Er zijn zelfs fietstassen met een speciaal waterdicht vak voor je laptop. Met voldoende buitenlucht kan je je makkelijker concentreren op je werk.

Fietstassen kunnen op verschillende manieren waterdicht zijnWaterdichte fietstassen zijn superhandig, zeker in het Nederlandse klimaat. Er zijn fietstassen te koop waarvan het materiaal zelf al helemaal waterdicht is. Er zijn ook fietstassen met een extra hoes die waterdicht is. Als het gaat regenen moet je even de hoes over de tas heen trekken.