Houndstooth geruite stoffen zijn de laatste jaren erg populair geworden vanwege hun unieke ruitpatronen en warme uitstraling. Of het nu als verbandmateriaal of als bekledingsmateriaal is, deze stof heeft zijn weg gevonden in de moderne woninginrichting, mode kleding en accessoires markt. Deze stof bestaat al heel lang en is ontstaan ​​in Schotland in de 19e eeuw.

Zoals de naam al doet vermoeden, is houndstooth check een typisch weefpatroon van gebroken ruitjes of abstracte vierpuntige vormen, geweven in verschillende stoffen. Oorspronkelijk was het houndstooth-patroon in wol geweven en was de kleur voornamelijk zwart en wit. Tegenwoordig is het patroon echter ook te zien in verschillende andere stoffen en kleurbereiken. In feite heeft dit specifieke ontwerppatroon een volledige vernieuwing ondergaan en de ontwerpers gebruiken de stof bij het maken van een breed scala aan modeproducten.

De stoffen die worden gebruikt bij het maken van ruitjespatroon variëren van wol, het traditionele materiaal tot andere materialen zoals breisels, polyestermixen, katoen en zelfs op zacht satijn en zijde. De pied-de-poule stof met het gekartelde ruitjespatroon heeft een zeer strakke, stoere uitstraling. Recente modetrends hebben ook laten zien dat gedrukte patronen op zachte stoffen verschijnen.

Waar wordt het voor gebruikt?

Tegenwoordig is elke stof met houndstooth-ruitjes een populaire modieuze stof geworden die kan worden gebruikt om een ​​breed scala aan producten te maken. Enkele van de populaire producten die met deze geruite stof zijn gemaakt, zijn als volgt:

Dit type stof is geschikt als meubelstof. Voor stoffering, polyblended stoffen geweven in houdstooth ruitpatronen en worden gebruikt voor stoffering zoals het maken van bankhoezen, stoelhoezen, kussenslopen, kussenslopen, draperieën en gordijnen.
De wollen houndstooth-stof wordt gebruikt voor het maken van jassen, pakken, broeken en stropdassen. De ongebruikelijke ruitpatronen geven een zeer modieuze look en in de meeste modeshows op de catwalks zien ontwerpers met deze stof experimenteren.
Het geruite houndstooth-materiaal wordt ook gebruikt voor het maken van modeaccessoires zoals schoenen en handtassen, stola’s, geluiddempers.

Veranderingen in ontwerpen en kleuren

Zoals eerder vermeld, werd dit patroon puur gemaakt in zwart-witte ruiten. Maar met de vernieuwing van de stof heeft het ontwerppatroon veranderingen ondergaan, variërend van grote ruiten tot mini-piedjes met bijna alle kleurencombinaties. Afhankelijk van de woondecoratie kan de woninginrichting in pied-de-poule ruit in verschillende kleuren worden gekozen. Voor mode kledingstukken en accessoires ontwerpen modeontwerpers outfits, schoenen, in combinaties van verschillende kleuren zoals roze en grijs, rood en zwart, geel en blauw en nog veel meer. Zelfs metallic kleuren komen binnen.