De kinderbijslag is weer gestort, dus we mogen weer los! Jouw kleine meid mag weer vol trots nieuwe meisjeskleding uitzoeken, of misschien doe jij dit zelf wel voor haar. Je denkt er vast niet vaak over na, maar er komt meer kijken bij het kopen van meisjeskleding dan je denkt. In deze blog dus tips over waar jij op moet letten bij het kopen van kleding voor jouw kleine meid.

Online of in de winkel?

Niet geheel onbelangrijk is de plaats waar jij terecht wilt voor het kopen van kleding. Je kunt natuurlijk het gehele web afstruinen naar dat leuke roze jurkje wat je laatst voorbij hebt zien komen op Instagram. Na een hele zoektocht heb je hem dan eindelijk gevonden en binnen 2 dagen kun je het je kind vaak al laten passen. Wat blijkt nu? Het past niet. Dit is namelijk het grote nadeel van online shoppen. Je meid blijft blijft namelijk doorgroeien, ook al willen we dit niet. Het is dus verstandig om naar de winkel te gaan, zodat je meteen weet of het kledingstuk past of niet. Echter heeft een winkel niet het assortiment als dat het internet heeft. De keuze is dus aan jou, maar wees niet getreurd, vaak staan er online maattabellen bij het kledingstuk, dus na wat meetwerk, kun je altijd de gok nemen!

De stof en de prijs

Zoals zojuist genoemd, blijft je kind vaak doorgroeien. Een meisjes broek gemaakt van stof wat niet mee rekt is dan vaak niet handig en al helemaal niet wanneer deze broek ook nog net van dat ene dure merk was. Wees dus verstandig en koop tijdens een groeiperiode van je kind niet te prijzige meisjeskleren. En wanneer je het niet kunt laten om die ene dure meisjes broek te kopen, zorg dan dat het van rekstok is gemaakt en koop het iets te groot. Des te langer gaat het kledingstuk mee, wel zo fijn voor de portemonnee.

Luisteren

Dit is vrijwel de belangrijkste tip van allemaal; luister naar je kind. Wat vind zij mooi? Veel ouders kopen namelijk wat ze zelf leuk vinden en trekken het kind dit aan, terwijl het kind zich helemaal niet prettig voelen in die kleding. Voordat je dus los gaat tijdens het shoppen is het dus van belang dat je vooraf gesproken hebt met je kind over wat ze zelf graag zou willen. Ga vervolgens zelf op zoek naar hetgeen wat zij wilt of vraag als je zelf iets uitkiest of ze het mooi vind. Zo zorg jij er namelijk voor dat je kind zich tijdens het shoppen prettig voelt. Een blij kind is namelijk ook een blije jij!