We weten inmiddels dat er geen grenzen bestaan in de trends van kinderkleding, zeker niet deze van de meisjes. Dit viel eerst niet zo erg op maar tegenwoordig zijn er jaarlijks andere trends. De verschuiving vindt vooral plaats in de fit, kleuren en patronen van de kleding. In dit artikel worden de verschillende modetrends van de winter van 2020/2021 op het gebied van babykleding besproken.

De jaren 70 maken een comeback
De kindermode winter 2020/2021 is weer vol op in de winkels te koop. Hier zien we vooral veel natuurlijke kleuren zoals groen, bruin of huidskleur. Alles staat in het tegen van een folkloristische stijl gemixt met de fit van de jaren 70. In de jaren 70 waren flare broeken, corduroy ‘s en coltruien helemaal in. Dit uit zich in een natuurlijke stijl met het pittige van de jaren 70.

De kleurtrends
Ook in deze trend komen de jaren 70 weer terug. De kleur die eruit springt als je langs de rekken loopt is roest. Het is een prachtige combinatie met een zachtere kleur zoals roze of geel. Natuurlijk zijn de typerende herfstkleuren ook aanwezig tussen de rekken. We kunnen oranje, rood of bruin niet vergeten toe te voegen aan de garderobe. De basis van de kleding deze winter is vaak donker en daarbij kun je enkele kleuruitschieters combineren. Een zwarte coltrui met een poeder roze vestje of tasje. Zo maak je de gehele combinatie niet te donker en heb je het speelse effect van kinderkleding weer teruggehaald.

Ribord en fluffy stoffen
De materialen en prints deze winter zijn erg extrovert. Weg met de saaie gladde stoffen, we gaan deze winter voor ribcord of fluffy stoffen. Het fluffy effect gaan we terug zien in bont en borg dat gebruikt wordt voor winterjassen of bodywarmers. Ook panterprint is nog steeds niet weg te denken uit de garderobe, het blijft een must-have voor kinderkleding. Behalve panterprint komen er ook nog een aantal andere dierenprints in de mode, denk aan zebra- of koeienprint. De nieuwkomer van deze winter zijn de “tweed stoffen.” Dit is een stof die al veel gebruikt werd bij volwassenen en een zeer luxe, klassieke uitstraling heeft.

Door verschillende materialen met elkaar te combineren krijg je een enorm originele uitstraling en voorkom je dat er één stijl overheerst. Bij meisjes kleding wordt bijvoorbeeld ruitenprint met panterprint gecombineerd zodat het schattige met het ordinaire wordt gecompenseerd. Ook worden wollen truien of vesten in een felle kleur over een simpele zwarte coltrui gedragen. Deze winter gaat het vooral om het balans en niet bang zijn voor een rare combinatie.