Modieuze kledingmerken

Modieuze kledingmerken

Wanneer je een voorkeur hebt voor modieuze kleding, dan zijn er tegenwoordig ontzettend veel mogelijkheden. Zeker in tijden waarin je alles online kunt bestellen en je het de volgende dag al in huis hebt. Gedurende deze blog zullen verschillende merken behandeld worden. Misschien loop jij binnenkort met een kledingstuk van deze merken.

Ralph Lauren

Wanneer je een kledingmerk zoekt met historie, dan is Ralph Lauren misschien iets voor jou. Het merk is opgericht door de Amerikaanse kledingontwerper Ralph Lauren. Zo mocht Ralph in de winkel waar hij toentertijd werkte zijn eigen ontwerpen tentoonstellen. Zijn ontwerpen werden goed ontvangen en enige tijd later kon Ralph zijn eigen winkel openen, dit deed hij in New York City. Tegenwoordig behoort Ralph Lauren tot de top van de kledingmerken wereldwijd, zo had het kledingconcern in 2019 een jaaromzet van ruim vijf miljard euro. Tegenwoordig vind je bij Ralph Lauren meer dan alleen kleding, zo verkoopt het meubilair, parfums en andere handige accessoires.

Jacob Cohen

Wanneer je kleding zoekt met een Italiaanse stijl, dan is Jacob Cohen misschien iets voor jou. Het kledingmerk werd in 1985 opgericht door de Italiaan Tato Bardelle. Al vrij vroeg bleek het een succes te zijn, met name in de denimsector. Na enige tijd gaf hij het door aan zijn zoon Nico Bardelle. Deze jonge Italiaan wist het merk Jacob Cohen in boetieks over de hele wereld te krijgen. Alleen in Italië vind je al 450 winkels met Jacob Cohen. Wereldwijd zul je Jacob Cohen vinden in landen als Duitsland, Japan, Scandinavië, Nederland en Noord-Amerika.

Tommy Hilfiger

Wanneer je betaalbare én modieuze kleding zoekt, dan kom je al gauw uit bij Tommy Hilfiger. De kleding van Tommy Hilfiger wordt vaak omschreven als sportief en is zowel voor mannen als vrouwen. Het kledingmerk werd in 1984 opgericht door de modeontwerper Tommy Hilfiger, aanvankelijk kwam hij alleen met een mannencollectie. Daar kwam korte tijd later verandering met een eerste vrouwencollectie. Tegenwoordig vind je bij Tommy Hilfiger naast kleding ook schoenen, geuren, huismeubilering en andere accessoires.

Houndstooth geruite stoffen

Houndstooth geruite stoffen zijn de laatste jaren erg populair geworden vanwege hun unieke ruitpatronen en warme uitstraling. Of het nu als verbandmateriaal of als bekledingsmateriaal is, deze stof heeft zijn weg gevonden in de moderne woninginrichting, mode kleding en accessoires markt. Deze stof bestaat al heel lang en is ontstaan ​​in Schotland in de 19e eeuw.

Zoals de naam al doet vermoeden, is houndstooth check een typisch weefpatroon van gebroken ruitjes of abstracte vierpuntige vormen, geweven in verschillende stoffen. Oorspronkelijk was het houndstooth-patroon in wol geweven en was de kleur voornamelijk zwart en wit. Tegenwoordig is het patroon echter ook te zien in verschillende andere stoffen en kleurbereiken. In feite heeft dit specifieke ontwerppatroon een volledige vernieuwing ondergaan en de ontwerpers gebruiken de stof bij het maken van een breed scala aan modeproducten.

De stoffen die worden gebruikt bij het maken van ruitjespatroon variëren van wol, het traditionele materiaal tot andere materialen zoals breisels, polyestermixen, katoen en zelfs op zacht satijn en zijde. De pied-de-poule stof met het gekartelde ruitjespatroon heeft een zeer strakke, stoere uitstraling. Recente modetrends hebben ook laten zien dat gedrukte patronen op zachte stoffen verschijnen.

Waar wordt het voor gebruikt?

Tegenwoordig is elke stof met houndstooth-ruitjes een populaire modieuze stof geworden die kan worden gebruikt om een ​​breed scala aan producten te maken. Enkele van de populaire producten die met deze geruite stof zijn gemaakt, zijn als volgt:

Dit type stof is geschikt als meubelstof. Voor stoffering, polyblended stoffen geweven in houdstooth ruitpatronen en worden gebruikt voor stoffering zoals het maken van bankhoezen, stoelhoezen, kussenslopen, kussenslopen, draperieën en gordijnen.
De wollen houndstooth-stof wordt gebruikt voor het maken van jassen, pakken, broeken en stropdassen. De ongebruikelijke ruitpatronen geven een zeer modieuze look en in de meeste modeshows op de catwalks zien ontwerpers met deze stof experimenteren.
Het geruite houndstooth-materiaal wordt ook gebruikt voor het maken van modeaccessoires zoals schoenen en handtassen, stola’s, geluiddempers.

Veranderingen in ontwerpen en kleuren

Zoals eerder vermeld, werd dit patroon puur gemaakt in zwart-witte ruiten. Maar met de vernieuwing van de stof heeft het ontwerppatroon veranderingen ondergaan, variërend van grote ruiten tot mini-piedjes met bijna alle kleurencombinaties. Afhankelijk van de woondecoratie kan de woninginrichting in pied-de-poule ruit in verschillende kleuren worden gekozen. Voor mode kledingstukken en accessoires ontwerpen modeontwerpers outfits, schoenen, in combinaties van verschillende kleuren zoals roze en grijs, rood en zwart, geel en blauw en nog veel meer. Zelfs metallic kleuren komen binnen.

Vind uw stijl opnieuw uit met modieuze stoffen lampenkappen

De ontdekking van vuur leidde tot de uitvinding van kunstlicht en al snel stoffen lampenkappen. De mens vond het essentieel om niet alleen zijn lichaam maar ook zijn licht te bedekken. Het ruwe licht werd zo omgevormd tot een vage maar bruisende gloed. Dit was het begin van stoffen lampenkappen.

Het stoffenassortiment om uw lamp te bedekken is sindsdien steeds groter geworden door sprongen en plooien (letterlijk, letterlijk!). Bijna elke stof die tot nu toe is uitgevonden, maakt deel uit van een lampenkap. Van alles van katoen tot jute tot polyester, je hebt een scala aan ultieme designerstoffen om je veelgeprezen gevoel voor stijl een genereuze boost te geven!

De meest populaire stijlen van tinten waar stof omheen is gewikkeld, zijn – de kaars, cilinder, rijk, ovaal, rechthoek, zijden helft, vierkant en de taps toelopende trommel. Je hebt genoeg opties om de juiste tint te kiezen, afhankelijk van zowel de grootte van je kamer als de inrichting.

Geen enkele ruimte is echt voltooid en het ontwerp is ingesteld totdat de lampenkappen zijn geselecteerd, en de meest veelzijdige van allemaal zijn stof. Het is die veelzijdigheid die ze zo populair maakt, want als je het kunt bedenken; je kunt een schaduw kopen of er een laten maken die past bij wat je wilt.

Door alle mogelijkheden is het licht weggegaan van het simpelweg functioneel zijn. Er is een geheel nieuwe dimensie geopend, een dimensie van zowel stijl als mode. En als je enige creativiteit hebt, kun je je eigen schaduw creëren die perfect bij alles past.

De belangrijkste dingen die u moet overwegen voordat u stoffen lampenkappen voor uw lampen koopt, zijn de kleur, het patroon en natuurlijk het type stof. Wees een beetje voorzichtig bij het kiezen van de laatste, vooral als u de schaduw op een lamp met een hoog wattage gaat gebruiken. Het laatste dat u wilt, is een schaduw die door de hitte kan worden beschadigd, of erger nog, mogelijk in brand vliegt. Een duurzamere stof zoals jute is geschikter.

Weefsel en textuur zijn andere factoren die te belangrijk zijn om over het hoofd te zien. Kijk voor fantastische inspiratie in tijdschriften over woondecoratie en zoek op internet naar enkele ideeën over hoe u uw woondecoratie kunt aanvullen.

Vergeet niet dat het verkrijgen van een schaduw niet alleen gaat over het afdekken van je lamp, maar het toevoegen van een vleugje van die benijdenswaardige ‘chique’ look aan je leefruimte! Voeg een vleugje van je designerinstinct toe aan die stoffen lampenkap die je onlangs hebt gekocht en voila, de kamer van jou is nu een slimme designerparadijs.

Visueel evenwicht is ook belangrijk – het moet een derde tot de helft van de hoogte van de basis zijn en minstens twee keer zo breed als het breedste deel van de basis.

Mode stoffen

Stoffen zijn aanzienlijk veranderd sinds de jaren 50 en 60 met de komst van door de mens gemaakte vezels. Tot dan toe waren de enige beschikbare vezels om stof van te maken wol, katoen, zijde en vlas (linnen). Door de mens gemaakte vezels hebben ervoor gezorgd dat mode en kledingstijlen zijn geworden tot wat ze nu zijn. Hier is wat informatie over de basisstructuren van stof, hoe ze zijn geconstrueerd en de veelgebruikte typen die tegenwoordig beschikbaar zijn.

Kleding is gemaakt van stof. Weefsel is gemaakt van vezels of filamenten, dit zijn de kleine slierten katoen en strengen polyester die aan elkaar zijn gesponnen om draad te creëren. Het verschil tussen vezels en filamenten is hun lengte, katoenvezels zijn meestal erg kort, terwijl filamenten erg lang zijn – zijde is het enige natuurlijk voorkomende filament. De lengte en breedte van vezels en filamenten is erg belangrijk bij het bepalen van de kenmerken van het stuk stof dat ze maken. Kortere vezels worden tot ‘fuzzy’ draad en garen gesponnen omdat er zoveel uiteinden uit te steken zijn en de resulterende stof lijkt ruwer en omvangrijker. Langere vezels geven een betere kwaliteit draad en resulterende stof. Filamenten moeten ook aan elkaar worden gesponnen, omdat ze op zichzelf niet veel breedteafmetingen hebben en in elkaar moeten worden gedraaid.

Weefsel wordt gemaakt van garen of draad door weven of breien. Breien is het proces waarbij veel in elkaar grijpende lussen worden gemaakt om een ​​stuk vrij rekbare stof te maken, weven is het doorkruisen van veel draden tot een relatief sterker stuk stof en dit vereist een weefgetouw.

In een weefgetouw worden rijen verticaal gehouden draden (kettingdraden) strak getrokken zodat er een andere draad (vullingsdraad) tussen kan worden geweven. Het eenvoudigste weefsel is het platbinding waarbij de vuldraad gewoon ‘over’ ‘onder’ ‘over’ ‘onder’ elk van de kettingdraden gaat om de stof te maken.

Een ander weefsel is het keperbinding, dit zou ‘onder’ ‘onder’ ‘onder’ ‘over’, ‘onder’ ‘onder’ ‘onder’ ‘over’ één rij weven en dan bij de volgende beweging over een draad dus ‘onder’ ” onder ” over ‘,’ onder ” onder ” onder ” over ‘etc. Dit geeft een diagonaal patroon aan de stof.

Satijn is een soort weefsel dat kan worden gemaakt van vele vezels, waaronder katoen, zijde of polyester. Het weefpatroon laat veel lange stukken bovenop het weefsel achter, bijvoorbeeld onder ‘over’ ‘over’ ‘over’ ‘onder’ ‘over’ ‘over’ ‘over’ enz, dit geeft een soepeler gevoel en de lengte van de over draden geeft de glans.

Op zoek naar een nieuwe vloer? Haal kwaliteit in huis met een Quick step vloer!