Welke stof voor je laptoptas? Wij helpen je op weg!
Je hebt een laptop die je mee wilt nemen naar school, werk of vakantie. In het geval dat je je laptop vaak vervoert, is het belangrijk dat je een tas neemt die je laptop goed beschermt. Tegenwoordig zitten er in veel rugtassen vakjes voor een laptop van 14 of 15 inch. Maar niet iedereen wil of heeft een rugtas. Vooral voor professionele doeleinden, is het fijn om een degelijke laptoptas te hebben. Maar van welk materiaal? We zetten in dit artikel wat overwegingen op een rij.
Materiaalkeuze
Bescherming
Veel laptoptassen zijn gemaakt van leer, kunstleer, canvas, nylon of polyester. Het voordeel van de kunststofmaterialen is dat ze licht zijn qua gewicht en vaak ingespoten kunnen worden, zodat ze de inhoud tot op zekere hoogte beschermen tegen waterschade. Leren laptoptassen kunnen ook worden ingespoten om o.a. waterindringing te voorkomen. Kunststoffen varianten bevatten vaak een schuimlaag om te laptop en overige spullen te beschermen tegen stoten. De meeste laptoptassen bieden dus goede bescherming. Om dit specifieker te beoordelen per geval, is het raadzaam om de reviews van eerdere kopers te lezen. Daarnaast zegt de prijs soms ook iets over de kwaliteit. Is de tas ongeloofwaardig goedkoop? Dan kun je beter voor een andere gaan.
Uitstraling
Canvas, nylon en polyester bieden een sportieve uitstraling, leer en imitatieleer een luxere. Imitatieleer hoeft niet per se van kunststof te zijn. Tegenwoordig bestaan er ook natuurlijke varianten, zoals van ananas of andere fruitsoorten. Het voordeel van natuurlijk leer is dat het lang mooi blijft, ook al hoort verwering erbij, maar dat maakt het leer niet minder mooi.
Overige tips
Voor de verdere keuze kan het model van belang zijn. Een rugtas is praktischer en staat sportiever dan een akte- of schoudertas. Het voordeel van die laatste twee types is dat ze wat volwassener staan. We zeggen niet dat het ene model beter is dan de andere. Die keuze is aan jou!
Kortom, deze tips helpen je hopelijk om de uitstraling te kiezen, waar jij voor wilt gaan.
Bron: Lederwarenwebshop.nl
Dit worden dé trends op het gebied van kinderkleding
Elke ouder wil natuurlijk dat zijn of haar kindje er een beetje leuk bijloopt. Gelukkig hoeft dat helemaal niet moeilijk te zijn! In deze blog lees je namelijk 3 trends waarmee je jouw kindje helemaal volgens de laatste trends aangekleed is.
Teddy kleding
Deze trend kennen we al van de kleding voor volwassenen: dikke fluffy jassen, truien en mutsen van zacht wol. Vaak dan ook nog in een beige of camel-achtige tint om de echte teddybeer look helemaal af te maken. Maar natuurlijk staat dit ook superleuk bij kinderen. Want geef toe: hoe schattig is een kleine teddy-twin gehuld in een jas bij die van mama matcht?
Draag je duurzame steentje bij
Duurzaamheid wordt tegenwoordig op alle aspecten van de samenleving steeds belangrijk, zo ook op het gebied van onze kledingkeuzes. Gelukkig heb je als het aankomt op duurzame kinderkleding een heleboel opties. Bijvoorbeeld de Spaanse kinderkleding van het merk Mini_ian. Zij maken onder andere shirts, broeken, jurkjes en rokken met de leukste printjes, bedrukt met biologische inkt. Daarnaast wordt deze fairtrade kinderkleding gewoon in hun atelier in Nederland gemaakt! Ook is het kopen van tweedehands kleding steeds populairder aan het worden. Omdat er geen nieuwe grondstoffen worden gebruikt, is het een stuk beter voor het milieu. Bovendien is het vaak stukken goedkoper dan het kopen van nieuwe kleding. Win-win dus!
Grafische printjes
Hoewel sommige printjes tijdloos zijn, zien we nu toch echt dat allerlei soorten printjes superpopulair zijn. Kies je voor iets wilds als panterprint of tijgerprint, of ga je voor een klassiekere uitvoering als ruitjes, streepjes of een grafische print? Het kan allemaal! Maar als je echt niet kan kiezen tussen al die leuke printjes, dan kan je ze tegenwoordig ook met elkaar mixen en matchen, niks is te gek.
Goed voorbereid voor jouw kleine meid.
De kinderbijslag is weer gestort, dus we mogen weer los! Jouw kleine meid mag weer vol trots nieuwe meisjeskleding uitzoeken, of misschien doe jij dit zelf wel voor haar. Je denkt er vast niet vaak over na, maar er komt meer kijken bij het kopen van meisjeskleding dan je denkt. In deze blog dus tips over waar jij op moet letten bij het kopen van kleding voor jouw kleine meid.
Online of in de winkel?
Niet geheel onbelangrijk is de plaats waar jij terecht wilt voor het kopen van kleding. Je kunt natuurlijk het gehele web afstruinen naar dat leuke roze jurkje wat je laatst voorbij hebt zien komen op Instagram. Na een hele zoektocht heb je hem dan eindelijk gevonden en binnen 2 dagen kun je het je kind vaak al laten passen. Wat blijkt nu? Het past niet. Dit is namelijk het grote nadeel van online shoppen. Je meid blijft blijft namelijk doorgroeien, ook al willen we dit niet. Het is dus verstandig om naar de winkel te gaan, zodat je meteen weet of het kledingstuk past of niet. Echter heeft een winkel niet het assortiment als dat het internet heeft. De keuze is dus aan jou, maar wees niet getreurd, vaak staan er online maattabellen bij het kledingstuk, dus na wat meetwerk, kun je altijd de gok nemen!
De stof en de prijs
Zoals zojuist genoemd, blijft je kind vaak doorgroeien. Een meisjes broek gemaakt van stof wat niet mee rekt is dan vaak niet handig en al helemaal niet wanneer deze broek ook nog net van dat ene dure merk was. Wees dus verstandig en koop tijdens een groeiperiode van je kind niet te prijzige meisjeskleren. En wanneer je het niet kunt laten om die ene dure meisjes broek te kopen, zorg dan dat het van rekstok is gemaakt en koop het iets te groot. Des te langer gaat het kledingstuk mee, wel zo fijn voor de portemonnee.
Luisteren
Dit is vrijwel de belangrijkste tip van allemaal; luister naar je kind. Wat vind zij mooi? Veel ouders kopen namelijk wat ze zelf leuk vinden en trekken het kind dit aan, terwijl het kind zich helemaal niet prettig voelen in die kleding. Voordat je dus los gaat tijdens het shoppen is het dus van belang dat je vooraf gesproken hebt met je kind over wat ze zelf graag zou willen. Ga vervolgens zelf op zoek naar hetgeen wat zij wilt of vraag als je zelf iets uitkiest of ze het mooi vind. Zo zorg jij er namelijk voor dat je kind zich tijdens het shoppen prettig voelt. Een blij kind is namelijk ook een blije jij!
Juist voor een elektrische fiets moet je fijne fietstassen kopen
Elektrische fietsen zijn booming business in Nederland. Bijna 70 procent van de marktomzet werd gehaald uit de verkoop van e-bikes. We zijn in Nederland ook steeds meer kilometers gaan fietsen. Dat is ook niet zo gek als je altijd wind mee hebt. Afstanden die we vroeger te ver vonden op onze oud-Hollandse standaardfiets zijn nu ineens heel bereikbaar geworden. Fietstassen voor de e bike zijn daarbij extra handig. Zo kun je bijvoorbeeld zelf jouw lunch of boodschappen meenemen.
Steeds meer ritjes op de fiets door het aanschaffen van fietstassen
We gebruiken de fiets voor boodschappen doen, naar de sportclub of gewoon naar vrienden die een dorp verderop wonen. Als je boodschappen gaat doen wil je wel de boodschappen op een veilige manier mee terug kunnen nemen. Fietsen met een slingerende tas aan het stuur is zeker geen veilige manier. Veel fijner zijn fietstassen die je makkelijk van de bagagedrager af kunt halen en die ook nog eens waterdicht zijn. Als je vaak boodschappen doet op de fiets dan zijn deze makkelijk afneembare fietstassen verreweg het handigste. Met een kliksysteem haal je ze dan heel makkelijk los en zet je ze weer terug op de bagagedrager. Je kunt de fietstassen meenemen naar de winkel en daar meteen je boodschappen inpakken.
Fietstassen die vast zitten aan je fiets met riempjes zijn minder handig om los te maken. In de praktijk blijven deze fietstassen altijd op de fiets zitten. Ook voor een ritje naar de sportclub heb je wat spulletjes bij je. Een handdoekje een bidon, noem maar op. In een fietstas neem je ze makkelijk mee. Het meenemen van spullen moet nooit een belemmering zijn om met de fiets te gaan.
Met de fiets kom je veel frisser aan op je werk
Een ritje van naar je werk zorgt er voor dat je meer in beweging bent. Je komt bovendien met een lekker fris hoofd op je werk aan. In de fietstas neem je je lunch mee en natuurlijk ook een regenpak. De kans op een nat pak is niet zo groot, maar je weet het maar nooit. Door iedere dag te gaan fietsen bespaar je heel veel geld, en heb je ook nog eens een betere gezondheid. Je kunt natuurlijk ook een rugzak meenemen naar je werk in plaats van een fietstas. Het nadeel van een rugzak is dat je er vaak toch een zweterige rug van krijgt. Een fietstas is dus veel comfortabeler. Er zijn zelfs fietstassen met een speciaal waterdicht vak voor je laptop. Met voldoende buitenlucht kan je je makkelijker concentreren op je werk.
Fietstassen kunnen op verschillende manieren waterdicht zijnWaterdichte fietstassen zijn superhandig, zeker in het Nederlandse klimaat. Er zijn fietstassen te koop waarvan het materiaal zelf al helemaal waterdicht is. Er zijn ook fietstassen met een extra hoes die waterdicht is. Als het gaat regenen moet je even de hoes over de tas heen trekken.
De winter must-haves voor meisjeskleding
We weten inmiddels dat er geen grenzen bestaan in de trends van kinderkleding, zeker niet deze van de meisjes. Dit viel eerst niet zo erg op maar tegenwoordig zijn er jaarlijks andere trends. De verschuiving vindt vooral plaats in de fit, kleuren en patronen van de kleding. In dit artikel worden de verschillende modetrends van de winter van 2020/2021 op het gebied van babykleding besproken.
De jaren 70 maken een comeback
De kindermode winter 2020/2021 is weer vol op in de winkels te koop. Hier zien we vooral veel natuurlijke kleuren zoals groen, bruin of huidskleur. Alles staat in het tegen van een folkloristische stijl gemixt met de fit van de jaren 70. In de jaren 70 waren flare broeken, corduroy ‘s en coltruien helemaal in. Dit uit zich in een natuurlijke stijl met het pittige van de jaren 70.
De kleurtrends
Ook in deze trend komen de jaren 70 weer terug. De kleur die eruit springt als je langs de rekken loopt is roest. Het is een prachtige combinatie met een zachtere kleur zoals roze of geel. Natuurlijk zijn de typerende herfstkleuren ook aanwezig tussen de rekken. We kunnen oranje, rood of bruin niet vergeten toe te voegen aan de garderobe. De basis van de kleding deze winter is vaak donker en daarbij kun je enkele kleuruitschieters combineren. Een zwarte coltrui met een poeder roze vestje of tasje. Zo maak je de gehele combinatie niet te donker en heb je het speelse effect van kinderkleding weer teruggehaald.
Ribord en fluffy stoffen
De materialen en prints deze winter zijn erg extrovert. Weg met de saaie gladde stoffen, we gaan deze winter voor ribcord of fluffy stoffen. Het fluffy effect gaan we terug zien in bont en borg dat gebruikt wordt voor winterjassen of bodywarmers. Ook panterprint is nog steeds niet weg te denken uit de garderobe, het blijft een must-have voor kinderkleding. Behalve panterprint komen er ook nog een aantal andere dierenprints in de mode, denk aan zebra- of koeienprint. De nieuwkomer van deze winter zijn de “tweed stoffen.” Dit is een stof die al veel gebruikt werd bij volwassenen en een zeer luxe, klassieke uitstraling heeft.
Door verschillende materialen met elkaar te combineren krijg je een enorm originele uitstraling en voorkom je dat er één stijl overheerst. Bij meisjes kleding wordt bijvoorbeeld ruitenprint met panterprint gecombineerd zodat het schattige met het ordinaire wordt gecompenseerd. Ook worden wollen truien of vesten in een felle kleur over een simpele zwarte coltrui gedragen. Deze winter gaat het vooral om het balans en niet bang zijn voor een rare combinatie.
Modieuze kledingmerken
Wanneer je een voorkeur hebt voor modieuze kleding, dan zijn er tegenwoordig ontzettend veel mogelijkheden. Zeker in tijden waarin je alles online kunt bestellen en je het de volgende dag al in huis hebt. Gedurende deze blog zullen verschillende merken behandeld worden. Misschien loop jij binnenkort met een kledingstuk van deze merken.
Ralph Lauren
Wanneer je een kledingmerk zoekt met historie, dan is Ralph Lauren misschien iets voor jou. Het merk is opgericht door de Amerikaanse kledingontwerper Ralph Lauren. Zo mocht Ralph in de winkel waar hij toentertijd werkte zijn eigen ontwerpen tentoonstellen. Zijn ontwerpen werden goed ontvangen en enige tijd later kon Ralph zijn eigen winkel openen, dit deed hij in New York City. Tegenwoordig behoort Ralph Lauren tot de top van de kledingmerken wereldwijd, zo had het kledingconcern in 2019 een jaaromzet van ruim vijf miljard euro. Tegenwoordig vind je bij Ralph Lauren meer dan alleen kleding, zo verkoopt het meubilair, parfums en andere handige accessoires.
Jacob Cohen
Wanneer je kleding zoekt met een Italiaanse stijl, dan is Jacob Cohen misschien iets voor jou. Het kledingmerk werd in 1985 opgericht door de Italiaan Tato Bardelle. Al vrij vroeg bleek het een succes te zijn, met name in de denimsector. Na enige tijd gaf hij het door aan zijn zoon Nico Bardelle. Deze jonge Italiaan wist het merk Jacob Cohen in boetieks over de hele wereld te krijgen. Alleen in Italië vind je al 450 winkels met Jacob Cohen. Wereldwijd zul je Jacob Cohen vinden in landen als Duitsland, Japan, Scandinavië, Nederland en Noord-Amerika.
Tommy Hilfiger
Wanneer je betaalbare én modieuze kleding zoekt, dan kom je al gauw uit bij Tommy Hilfiger. De kleding van Tommy Hilfiger wordt vaak omschreven als sportief en is zowel voor mannen als vrouwen. Het kledingmerk werd in 1984 opgericht door de modeontwerper Tommy Hilfiger, aanvankelijk kwam hij alleen met een mannencollectie. Daar kwam korte tijd later verandering met een eerste vrouwencollectie. Tegenwoordig vind je bij Tommy Hilfiger naast kleding ook schoenen, geuren, huismeubilering en andere accessoires.
Houndstooth geruite stoffen
Houndstooth geruite stoffen zijn de laatste jaren erg populair geworden vanwege hun unieke ruitpatronen en warme uitstraling. Of het nu als verbandmateriaal of als bekledingsmateriaal is, deze stof heeft zijn weg gevonden in de moderne woninginrichting, mode kleding en accessoires markt. Deze stof bestaat al heel lang en is ontstaan in Schotland in de 19e eeuw.
Zoals de naam al doet vermoeden, is houndstooth check een typisch weefpatroon van gebroken ruitjes of abstracte vierpuntige vormen, geweven in verschillende stoffen. Oorspronkelijk was het houndstooth-patroon in wol geweven en was de kleur voornamelijk zwart en wit. Tegenwoordig is het patroon echter ook te zien in verschillende andere stoffen en kleurbereiken. In feite heeft dit specifieke ontwerppatroon een volledige vernieuwing ondergaan en de ontwerpers gebruiken de stof bij het maken van een breed scala aan modeproducten.
De stoffen die worden gebruikt bij het maken van ruitjespatroon variëren van wol, het traditionele materiaal tot andere materialen zoals breisels, polyestermixen, katoen en zelfs op zacht satijn en zijde. De pied-de-poule stof met het gekartelde ruitjespatroon heeft een zeer strakke, stoere uitstraling. Recente modetrends hebben ook laten zien dat gedrukte patronen op zachte stoffen verschijnen.
Waar wordt het voor gebruikt?
Tegenwoordig is elke stof met houndstooth-ruitjes een populaire modieuze stof geworden die kan worden gebruikt om een breed scala aan producten te maken. Enkele van de populaire producten die met deze geruite stof zijn gemaakt, zijn als volgt:
Dit type stof is geschikt als meubelstof. Voor stoffering, polyblended stoffen geweven in houdstooth ruitpatronen en worden gebruikt voor stoffering zoals het maken van bankhoezen, stoelhoezen, kussenslopen, kussenslopen, draperieën en gordijnen.
De wollen houndstooth-stof wordt gebruikt voor het maken van jassen, pakken, broeken en stropdassen. De ongebruikelijke ruitpatronen geven een zeer modieuze look en in de meeste modeshows op de catwalks zien ontwerpers met deze stof experimenteren.
Het geruite houndstooth-materiaal wordt ook gebruikt voor het maken van modeaccessoires zoals schoenen en handtassen, stola’s, geluiddempers.
Veranderingen in ontwerpen en kleuren
Zoals eerder vermeld, werd dit patroon puur gemaakt in zwart-witte ruiten. Maar met de vernieuwing van de stof heeft het ontwerppatroon veranderingen ondergaan, variërend van grote ruiten tot mini-piedjes met bijna alle kleurencombinaties. Afhankelijk van de woondecoratie kan de woninginrichting in pied-de-poule ruit in verschillende kleuren worden gekozen. Voor mode kledingstukken en accessoires ontwerpen modeontwerpers outfits, schoenen, in combinaties van verschillende kleuren zoals roze en grijs, rood en zwart, geel en blauw en nog veel meer. Zelfs metallic kleuren komen binnen.
Vind uw stijl opnieuw uit met modieuze stoffen lampenkappen
De ontdekking van vuur leidde tot de uitvinding van kunstlicht en al snel stoffen lampenkappen. De mens vond het essentieel om niet alleen zijn lichaam maar ook zijn licht te bedekken. Het ruwe licht werd zo omgevormd tot een vage maar bruisende gloed. Dit was het begin van stoffen lampenkappen.
Het stoffenassortiment om uw lamp te bedekken is sindsdien steeds groter geworden door sprongen en plooien (letterlijk, letterlijk!). Bijna elke stof die tot nu toe is uitgevonden, maakt deel uit van een lampenkap. Van alles van katoen tot jute tot polyester, je hebt een scala aan ultieme designerstoffen om je veelgeprezen gevoel voor stijl een genereuze boost te geven!
De meest populaire stijlen van tinten waar stof omheen is gewikkeld, zijn – de kaars, cilinder, rijk, ovaal, rechthoek, zijden helft, vierkant en de taps toelopende trommel. Je hebt genoeg opties om de juiste tint te kiezen, afhankelijk van zowel de grootte van je kamer als de inrichting.
Geen enkele ruimte is echt voltooid en het ontwerp is ingesteld totdat de lampenkappen zijn geselecteerd, en de meest veelzijdige van allemaal zijn stof. Het is die veelzijdigheid die ze zo populair maakt, want als je het kunt bedenken; je kunt een schaduw kopen of er een laten maken die past bij wat je wilt.
Door alle mogelijkheden is het licht weggegaan van het simpelweg functioneel zijn. Er is een geheel nieuwe dimensie geopend, een dimensie van zowel stijl als mode. En als je enige creativiteit hebt, kun je je eigen schaduw creëren die perfect bij alles past.
De belangrijkste dingen die u moet overwegen voordat u stoffen lampenkappen voor uw lampen koopt, zijn de kleur, het patroon en natuurlijk het type stof. Wees een beetje voorzichtig bij het kiezen van de laatste, vooral als u de schaduw op een lamp met een hoog wattage gaat gebruiken. Het laatste dat u wilt, is een schaduw die door de hitte kan worden beschadigd, of erger nog, mogelijk in brand vliegt. Een duurzamere stof zoals jute is geschikter.
Weefsel en textuur zijn andere factoren die te belangrijk zijn om over het hoofd te zien. Kijk voor fantastische inspiratie in tijdschriften over woondecoratie en zoek op internet naar enkele ideeën over hoe u uw woondecoratie kunt aanvullen.
Vergeet niet dat het verkrijgen van een schaduw niet alleen gaat over het afdekken van je lamp, maar het toevoegen van een vleugje van die benijdenswaardige ‘chique’ look aan je leefruimte! Voeg een vleugje van je designerinstinct toe aan die stoffen lampenkap die je onlangs hebt gekocht en voila, de kamer van jou is nu een slimme designerparadijs.
Visueel evenwicht is ook belangrijk – het moet een derde tot de helft van de hoogte van de basis zijn en minstens twee keer zo breed als het breedste deel van de basis.
Mode stoffen
Stoffen zijn aanzienlijk veranderd sinds de jaren 50 en 60 met de komst van door de mens gemaakte vezels. Tot dan toe waren de enige beschikbare vezels om stof van te maken wol, katoen, zijde en vlas (linnen). Door de mens gemaakte vezels hebben ervoor gezorgd dat mode en kledingstijlen zijn geworden tot wat ze nu zijn. Hier is wat informatie over de basisstructuren van stof, hoe ze zijn geconstrueerd en de veelgebruikte typen die tegenwoordig beschikbaar zijn.
Kleding is gemaakt van stof. Weefsel is gemaakt van vezels of filamenten, dit zijn de kleine slierten katoen en strengen polyester die aan elkaar zijn gesponnen om draad te creëren. Het verschil tussen vezels en filamenten is hun lengte, katoenvezels zijn meestal erg kort, terwijl filamenten erg lang zijn – zijde is het enige natuurlijk voorkomende filament. De lengte en breedte van vezels en filamenten is erg belangrijk bij het bepalen van de kenmerken van het stuk stof dat ze maken. Kortere vezels worden tot ‘fuzzy’ draad en garen gesponnen omdat er zoveel uiteinden uit te steken zijn en de resulterende stof lijkt ruwer en omvangrijker. Langere vezels geven een betere kwaliteit draad en resulterende stof. Filamenten moeten ook aan elkaar worden gesponnen, omdat ze op zichzelf niet veel breedteafmetingen hebben en in elkaar moeten worden gedraaid.
Weefsel wordt gemaakt van garen of draad door weven of breien. Breien is het proces waarbij veel in elkaar grijpende lussen worden gemaakt om een stuk vrij rekbare stof te maken, weven is het doorkruisen van veel draden tot een relatief sterker stuk stof en dit vereist een weefgetouw.
In een weefgetouw worden rijen verticaal gehouden draden (kettingdraden) strak getrokken zodat er een andere draad (vullingsdraad) tussen kan worden geweven. Het eenvoudigste weefsel is het platbinding waarbij de vuldraad gewoon ‘over’ ‘onder’ ‘over’ ‘onder’ elk van de kettingdraden gaat om de stof te maken.
Een ander weefsel is het keperbinding, dit zou ‘onder’ ‘onder’ ‘onder’ ‘over’, ‘onder’ ‘onder’ ‘onder’ ‘over’ één rij weven en dan bij de volgende beweging over een draad dus ‘onder’ ” onder ” over ‘,’ onder ” onder ” onder ” over ‘etc. Dit geeft een diagonaal patroon aan de stof.
Satijn is een soort weefsel dat kan worden gemaakt van vele vezels, waaronder katoen, zijde of polyester. Het weefpatroon laat veel lange stukken bovenop het weefsel achter, bijvoorbeeld onder ‘over’ ‘over’ ‘over’ ‘onder’ ‘over’ ‘over’ ‘over’ enz, dit geeft een soepeler gevoel en de lengte van de over draden geeft de glans.
Op zoek naar een nieuwe vloer? Haal kwaliteit in huis met een Quick step vloer!